توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 گزارشات انجام آزمایشات میكروبیولوژی محیطی دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارشات انجام آزمایشات میكروبیولوژی محیطی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارشات انجام آزمایشات میكروبیولوژی محیطی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارشات انجام آزمایشات میكروبیولوژی محیطی :

عنوان آزمایش :
1- جمع آوری و نگهداری نمونه های خاك
2 – تهیه لام های دفن شده در خاك
آشنایی با روش نمونه برداری، نگهداری و تهیه لام از خاك

میكرو بیولوژی و شیمی خاك حایز اهمیت می باشند كه بر اساس اصول صحیح جمع آوری و نگهداری كرده و آزمایش مورد نظر را انجام می دهیم نكته مهم اینكه خاك از جمله محیطهایی است كه حتی در یك محدوده معین ویژگیها و شرایط آن از نظر فیزیكی- بیولوژیك و شیمیایی با همدیگر فرق دارند.

مثلاً در یك محدوده خاص مثل بلندی تپه در مقایسه با ارتفاع كم ویژگیهای متفاوت می باشد و حتی در یك باغچه كه به آن كود داده می شود جاهایی كه كود بیشتری دریافت كرده و یا كمتری دریافت كرده شرایط متفاوتی دارد، بنابراین تهیه این نمونه ها یا به منظور انجام آزمایشهایی میكرولوژی انجام می شود و یا آزمایشهای شیمیایی كه این دو تفاوتی كوچك از نظر جمع اوری و نگهداری دارند.

برای نمونه برداری و جمع آوری از دستگاههای نمونه بردار خاصی آگلر استفاده می شود كه غالباً نوعی لوله نمونه برداری است كه طول و قطر مشخص دارد و جنس آن عموماً فلزی می باشد و ویژگی كه دارند روی سطح آنها مدرج شده است كه به منظور اندازه گیری از عمق مورد استفاده قرار می گیرد كه به شكل عمودی بر روی نقطه ای كه برای برداشت نمونه مشخص شده است قرار گرفته است و با فشار دادن دست یا فشارمكانیكی در خالك فرورفته تا عمق مورد نظر ازخاك پر می شوند و بعد محتویات آنها با یك ظرف ترجیحاً استریل یا یك كیسه پلاستیكی منتقل می شوند.

مرحله دوم نگهداری نمونه ها می باشد كه اگر مجبور به نگهداری شویم بایستی نمونه های جمع آوری شده در شرایطی كه از نظر دما و رطوبت تشابه زیادی با زمان برداشت نمونه دارند نگهداری شوند كه مثلاً در مورد نمونه های میكروبی دمای مشابه دمای برداشت نمونه مناسب بوده كه فعالیت میكرو لرگانسیم ها را كند می كند در مورد آزمایشهای شیمیایی روشهایی مانند منجمد كردن و خشك كردن برای نگهداری مورد نظر می باشد .

مرحله انجام آزمایش:
برای شروع كار ابتدا یك نقطه مناسب را برای برداشت نمونه در نظر می گیریم و در مرحله اول باید یك برچسب تهیه كرده و مشخصات دقیق محل برداشت نمونه را روی آن برچسب می نویسیم یعنی اینكه اگر برای برداشت مجدد نیاز باشد بایستی بتوانیم نمونه برداری را عیناً تكرار كنیم كه بتدریج فناوریهای جدید مثل GPS نیز مورد استفاده قرار می گیرد در درجه دوم مشخصات ظاهری خاك را بایستی یادداشت كنیم كه شامل: نوع دانه بندی خاك- پستی و یا بلندی – خشكی و دیگر مشخصات و بعد از مدتی كه مراجعه كردیم متوجه تغییرات آن شویم معمولاً این برچسبها حاوی تاریخ، شرایط اقلیمی، نام نمونه بردار و هر اطلاعات دیگری كه لازم بوده و به تفسیر نتایج آزمایش كمك كند می باشد.

انجام آزمایش:
پس از تحویل گرفتن وسایل مورد نیاز شامل یك كیسه نایلون تمیز و دماسنج و تیغه محل نمونه برداری پشت آزمایشگاه كنار درخت بزرگ زبان گنجشك و قسمت شمال غربی آن تعیین گردید و ضمن مراجعه در محل با استفاده از لوله مخصوص كه برای نمونه برداری پیش بینی شده بود با فشار مكانیكی در محل مورد نظر اقدام به نمونه برداری و تخلیه آن داخلا یك پلاستیكی گردید البته قبلاً با استفاده از دما سنج مخصوص و با فرو كردن آن در داخل و ایست چند دقیقه ای درجه حرارت خاك تعیین گردید سپس درجه حرارت هوا نیز اندازه گیری و بود. پس از ثبت مشخصات شامل 1- نام نمونه بردار: علی اكبر نوروزی 2- ساعت 15/15 روز دوشنبه 3/12/84 3- مكان: آموزشكده محیط زیست پشت آزمایشگاه میكرولوژی جنب درخت بزرگ زبان گنجشك و قسمت شمالی آن 4- درجه حرارت هوا 5- درجه حرارت خاك 6- شرایط اقلیمی : هوا مرطوب و پس از حدود ده ساعت بارندگی متناوب

در مرحله بعد از تحویل گرفتن یك عدد بوكال ( وسیله قراردادن خاك و لام ها و تماس آنها با همدیگر به منظور ایجاد تماس مناسب محیط كشت با خاك) و 6 عدد لام یا اسلاید كه با استفاده از میكروفیلم آنها را به هم چسباند هو نفوذ ناپذیری آن را تضمین می كنیم كه یك طرف آنها را با سواپ كه قبلاً با استفاده از محیط كشت نوترینت براث (NB) آغشته می كنیم ( در شرایط استریل)

پس از آماده كردن سه عدد اسلاید دو طرفه كه یك طرف آن آغشته به محیط كشت NB می باشد آنها را با فاصله در داخل بوكال قرار می دهیم و سپس با استفاده از قاشقك میان آنها را با آرامی با خاك پر می نماییم و درب بوكال را بسته و در دمای گرما گذاری می كنیم كه اگر شرایط دمای اطاق این باشد مطلوب است در غیر اینصورت آن را داخل انكوباتور به مدت دو هفته قرار می دهیم تا میكروارگانیم ها روی آن رشد كند.

عنوان آزمایش:
الف) شمارش باكتریهای هتروتروف هوازی خاك به روش Plate count
هدف: آشنایی با روش كلاسیك شمارش باكتریهای زنده
تاریخ: 10/12/84

انجام آزمایش:
باكتریها غالبترین جمعیت میكروارگانیم های خاك را تشكیل می دهند و در خاكهای معمولی بین عدد در هر گرم خاك موجود می باشند در خاكهای فاضلاب و لجن فعال یا كشاورزی یا كود دهی بالا با میكروبی بالایی دارند.
استفاده از رفتهای متوالی و كشت در پلیت به روش pour plate می باشد خاك بدلیل اینكه دارای باكتریهای زیادی می باشد قابل كشت بصورت مستقیم نمی باشد لذا ابتدا سوسپانیون را تهیه و با استفاده از مایع مناسب كه آسیبی به سلولها نرساند ماده جامد را وارد آن می كنیم و با استفاده از روشهای مكانیكی آن را به هم می زنیم یا با استفاده از دستگاهی بنام shaker كه با دور مشخص ( مثلاً 2000RPM یادویست دور در دقیقه ) به مدت ده دقیقه كه سلولها به هم چسبیده جدا و معلق شوند البته این روش علاوه بر خاك در مواد غذایی نیز مورد استفاده دارد . روش مناسب دقیق سازی تهیه وقتهای متوالی است كه مایع مناسب برای آن سرم فیزیولوژیك یا آب مقطر می باشد.

دقت (خاك) سرم فیزیولوژیك
كه به ازای هر رقت یك پلیت خالی استریل در نظر می گیریم البته صحیح آن 3 دست برای هر لوله می باشد كه به شرح ذیل می باشد كه این عمل با استفاده از پییت مدرج استریل و یا رعایت شرایط سترون صورت می گیرد
پس از تلقیح نمونه ههای رقیق شده بر روی هر یك از پلیت های استریل بر روی هر پلیت محیط كشت كه قبلاً آماده كرده ایم ( N.A) ریخته و آن را با حركات 8 مانند زیگزاگی به هم می زنیم تا كاملاً مخلوط شوند پس آنها را با ثبت مسخصات گروه در دمای به مدت 24 تا 48 ساعت در داخل انكوباتور گرما گذاری می كنیم.
ب) عنوان آزمایش: تعیین PH و در صد رطوبت خاك برای اندازه گیری PH ابتدا 5 گرم از خاك را در داخل استوانه مدرج ( مزور) كه آب مقطر در داخل آن ریخته شده است و به داخل بشر می ریزیم البته آب مقطر بایستی به آرامی روی خاك ریخته شود و با استفاده از میله شیشه ای به هم می زنیم و می گذاریم تا كاملاً ته نشین شود و بعد با استفاده از PH متر آن را اندازه می گیریم البته الكترود آن بیایستی به ته تشر بچسبد.

PH=7027
برای اندازه گیری رطوبت خاك 100g خاك را داخل یك بشر مناسب كه قبلاً وزن شده است اندازه می گیریم :
X= وزن خاك+ وزن بشر
پس نمونه را با بشر به مدت 24 ساعت در دمای قرار می دهیم و پس ازخارج كردن آن را وزن می كنیم
درصد رطوبت خاك= 100 رطوبت خاك = وزن بشر با خاك – X
عنوان آزمایش: 1- مشاهده لام های دفن شده در خاك
2- شمارش و تعیین تعداد باكتریهای هتروتروف هوازی در خاك

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 nacu.ir
 
Clicky