توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نگاهی اجمالی به اهمیت اجتماعی ورزش دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نگاهی اجمالی به اهمیت اجتماعی ورزش  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نگاهی اجمالی به اهمیت اجتماعی ورزش،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نگاهی اجمالی به اهمیت اجتماعی ورزش :

حركت و جنبش از ویژگیهای حیات انسان و دارای انگیزه و ریشه ای در سرشت او وعاملی برای رشد و سلامت و نشاط اوست. انسان نیازمند به حركت و ناگزیر از حركت است ، منع انسان از حركت نه تنهای موجب توقف رشد بلكه سبب افسردگی ، بروز رفتار ناهنجار و از دست رفتن شور و نشاط زندگی وی می گردد . نیاز انسان به حركت و فعالیت در طول حیات تاریخی او همواره با كسب تجارب و كشف روشهای جدید برای رفع آن همراه بوده است . تربیت بدنی و ورزش در طول تاریخ زندگی انسان به شیوه های گوناگونی متجلی شده است . ورزشهای امروزی صور مختلفی از فعالیتهای جسمی و تربیت بدنی است كه چهارچوب نظام تعلیم و تربیت هر جامعه و همراه با ارزشهای فردی و اجتماعی آن موجبات پرورش فكری و جسمی كودكان و جوانان را فراهم می كند .

تربیت بدنی و ورزش جزء لاینفك تعلیم و تربیت و وسیله ای برای رسیدن به سلامت جسمی و روحی نسل جوان است . نباید چنین تصور شود كه تربیت بدنی امری بی ارزش و تفننی است ، و صرفاً وسیله ای است كه موجبات سرگرمی و مشغولیت كودكان و جوانان را فراهم می سازد ، برعكس باید آن را جزء مهمی از فعالیتهای زندگی به شمار آورد مفاهیمی مانند تندرستی بهداشت رشد فردی و اجتماعی وسلامت روحی ارتباط نزدیكی با تربیت بدنی و ورزش دارد .

نگاهی به تاریخ نشان می دهد كه ملل متمدن جهان همواره به نقش و اهمیت ورزش توجه داشته اند و از آن در پرورش جوانان خود و آماده كردن آنها برای مشكلات فردی و اجتماعی استفاده می كردند ارزشهای قبول و مورد تایئد در جامعه می تواند تعیین نوع فعالیت ها و روشهای اجرایی تربیت بدنی باشد .
هرگاه فعالیت ها و ورزشهای بومی و سنتی ملل و اقوام مختلف جهان را مورد مطالعه قرار دهیم ، تنوع و صور مختلفی از بیان حركتی را مشاهده خواهیم كرد .شرایط اضطراری و جنگهای عقیدتی سیاسی ملت ما با استكبار جهانی ضرورت توجه بر توسعه تربیت بدنی را در بین اقشار مختلف جامعه دو چندان می سازد تا آنان را در مقابله با ترفند های استكبار جهانی هرجه بیشتر مهیا و آماده سازند .
اهداف تربیت بدنی و در جوامع گذشته و امروز
مطالعه و تحلیل تاریخی احوال اقوام گذشته و حال نشان می دهد كه سعی و تلاش انسان در این رابطه قدمت تاریخی دارد ، تا انجا كه می توان گفت ادامه حیات اقوام ابتدایی بدون حركت و فعالیت میسر نبوده است اجرای مهاریتهای از قبیل زوبین اندازی ، تیراندازی با تیركمان ، كوه و غار پیمایی ، كشتی گیری و حتی اجرای مسابقه های دو كه در قران كریم داستان برادران یوسف نیز از آن ذكری به میان آمده است ، جملگی حاكی از رواج فعالیت های جسمانی و تربیت بدنی در نزد ملل و اقوام روزگاران گذشته بوده است.

در زندگی فردی و اجتماعی بسیاری از جوامع و ملتهای امروز جهان تربیت بدنی و ورزش بخش مهم و جدایی ناپذیر از برنامه های كلی و تربیت كودكان و جوانان به حساب
می آید. امروز ملل مختلف براساس جهان بینی و شناخت¬كلی ازانسان به طرح و تنظیم برنامه های ورزشی و تربیت بدن می پردازند. و اینگونه برنامه¬هایی را در زندگی خانودگی و آموزشگاهی نسلهای حال و آینده خود قرار می دهند .

اهداف عمده تربیت بدنی در تاریخ زندگی انسان عبارت است از حفظ سلامت تعمیم بهداشت ، رشد و تقویت قوای جسم ، آمادگی برای فعالیت های دفاعی ، كسب شادابی و نشاط ، و نیل به موفقیت در وظایف حرفه ای و شغلی بوده است اهداف فوق تا به امروز با مختصر تغییری در نزد اكثریت جوامع بشری ترغیب می شود و بر حسب ضرورت تاریخی بر یك یا چند هدف تاكیدی بیشتری به عمل می آید.

در عصر حاضر ، در سایه تحولات اجتماعی و سیاسی در جهان به جهان به ویژه در دنیای غرب ، مقاصد دیگری به اهداف فوق افزوده شده و مفهوم ورزش به جای تربیت بدنی رنگ و صورتی دیگر پیدا كرده است و در بیشتر موارد خدمت استعمال در آمده است و عاملی برای تخدیر و سرم گرم نگه داشتن ملل مستضعف جهان گردیده است . تربیت بدنی كه در آغاز پیدایش آن صورتی فردی و در نهایت كلی داشت اینك به صورت جمعی و بین الملی در آمده است تا وسیله ای برای بهره برداری مقاصد سیاسی كشورهای استعمار طلب باشد .

 

اهداف تربیت بدنی در جامع اسلامی
پیش از اینكه دیدگاه اسلام در زمینه ورزش و تربیت بدنی مطرح گردد ضروری است مظر این آیین الهی درباره بدن شناخته شود . در آیین مقدس اسلام ، بر خلاف بسیاری از آیینهای دیگر ، بدن آدمی مورد تحقیر نیست . اسلام بدن انسان را چیزی بی ارزش نمی شمارد ،زیرا بدن انسان ابزار تكامل روح اوست . تحقیر بدن در حكم تحقیر شخصیت آدمی است و كسی كه مرتكب این عمل شود مستوجب كیفر و قصاص است .

در اسلام حفظ بدن از خطرها و آسیبها و تامین موجبات سلامت و بهداشت آن وظیفه ای الهی است و تضعیف و یا تخدیر بدن امری ناروا و مذموم است. امام سجاد (ع) در رساله حقوق می فرماید : ان لبدنك علیك حقاً . بدن و تو بر تو حقی دارد و حق ان این است كه آن این است كه ان را سالم ، نیرومد ، مقاوم در برابر شداید و سختیها و در كمال نشاط نگاه داری . طول عمر و صحت بدن و ایمن بودن از بلاها و رنجها از اموری است كه پیشوایان دین همواره در ادعیه خود از خداوند مسئلت می نموده اند. در اسلام متون زیادی هست كه در آنها بر حفظ بدن از خطر و تامین سلامت و بهداشت آن تاكید شده و طرق مختلفی برای این منظور ارائه گردیده است .

ارزش بدن و سلامت آن در اسلام به حدی است كه بعضی از دانشمندان اسلامی گفته اند : پیامبران الهی در آغاز نبوت و رسالت خود باید سالم و از نقص بدنی دور و بر كنار باشند .
در بینش اسلامی ، بیماری تن از مهمترین بلاها و گرفتاریها محسوب می شود . صدمه زدن عمدی به بدن ظلم به شمار می اید و آدمی را مستحق كیفر و عقوبت می سازد . بدن هدیه ای است الی كه براساس حسن و كرامت آفریده شده است و ظرافت شگفت انگیزی در آن به كار برده شده است و مطالعه و تامل در ان موجب افزایش معرفت انسان نسبت به خداوند متعال می گردد . بدن وسیله ای برای به جای آوردن فرائض دینی و عبادت است . نماز، روزه ، جهاد و انواع خدمتها به خلق خدا با توانایی بدن و سلامت آن مسیر می شود . نماز شب و قیام در خلوت شب در سایه توان بدنی امكان پذیر می شود .
در بینش اسلامی ، میان بدن و روح تاثیر و ارتباط متقابل و انفاك ناپذیر وجود دارد . سلامت یا ضعف و بیماری بدن در نشاط و فعالیت ویا افسردگی و ناتوانی روح اثر مستقیم دارد.
تربیت و تقویت بدن و آمادگی همه جانبه آن مورد توجه اسلام است و در صورتی كه همراه با ذكر و یاد خدا باشد عین عبادت است . بر خلاف آنچه بعضی از نا آگاهان می پندارند و ورزش كاری لغو نیست . كار لغو اسلام گفتار و یا رفتاری است كه در آن فایده ای مشروع و یا عقل پسند وجود نداشته باشد ، و ورزش این چنین نیست .در خواست سلات و قوت بدن از خداوند جزء دعای مسلمانان است ، چنانكه در دعای ابوحمزه ثمالی می خوانیم :
الهم اعطنی السعه فی الرزق … والحصه فی الجسم و القوه فی البدن .
حفظ سلامت بدن و رعایت آن تا جایی توصیه شده است كه حتی در مواردی تكلیف غسل و وضو به تیمم و تكلیف گرفتن روزه به افطار مبدل می شود . در اسلام به مومنان ، قوی زیستن و سالم و با نشاط بودن و برخوردار شدن از قدرت تن توصیه می شود . ازاین رو تربیت بدنی باید جزئی از برنامه زندگی و بخشی از مراحل آموزش و پرورش هر مسلمان قرار گیرد .

مطالعه تاریخ جیات رسول گرامی (ص) و ائمه هدی علیهم السلام و نیز صحابه و تابعین گرانقدر آنان نشان می دهد آنان نیز به ورزش و تربیت و تقویت بدن خود می پرداختند و در فعالیتهای از قبیل مسابقه های دو ، سواری و تیراندازی شركت می كردند . مباحثی چون احكام سبق و رمایه و حتی شنا كردن ،بخشی از محتوای كتب فقهی و روایات ما را تشكیل می دهد .

هدف نهایی تربیت بدنی و ورزش از دیدگاه اسلام ،تامین سلامت و بهداشت بدن و تقویت و رشد آن در نتیجه حركت به سوی كمال است . در جامعه اسلامی ورزش وسیله بسیار موثر و شیوه ای بسیار پسندیده برای رسیدن به اهداف زیر است :

اهداف تربیت بدنی و ورزش
1- هدفهای بهداشتی و تندرستی
-تامین سلامت و بهداشت بدن و تجهیز آن در برابر عوارض و بیماریها نگاهی اجمالی به اهمیت اجتماعی ورزش .
– تامین و تسهیل شرایط رشد و تقویت بدن در حد امكان و توان و رعایت جنبه اعتدال در آن ، ایجاد ورزیدگی و هماهنگی در بین اعضاء و اندامها به منظور برخوردارشدن از قدرت ، سرعت، چابگی و مهارت ،
– ایجاد مقاومت و افزایش میزان تحمل و عادت دادن آدمی به صبر و استقامت در برابر شداید و سختی ها ،
– دست یابی به قدرت ضبط ارادی اعضای بدن و كار انداختن ارادی آنها ،
– باز سازی و ناتوانی بدن به منظور رفع نقایش جسمی و نارسایی های فیزیكی و افزایش میزان كارآیی آن .

2- هدفهای پرورش و اخلاقی
– پرورش روان و ایجاد زمینه برای استقلال شخصیت سعه صدر ، همت بلند ، ایثار و فداكاری ،
– دستیابی به مرتتب قوت قلب ، جرات ، شهامت ، استقامت و پایداری و تقویت روحیه ،
– رشد و پرورش ، رقابتهای مثبت و جهت دهی آنها به سوی خیر وكمال ،
– توجه به كرامت و والای خود خویشتن داری در برابر نابه سامانی ها و مفسده ها ،
– شناخت مسئولت های انسانی و اسلامی و سعی در انجام دادن هر چه بهتر تكالیف و وظایف خود ،
– افزایش توان و قدرت تصمیم گیری های سریع ، عادلانه ، اقتصادی و مشروع ،
– رشد و پرورش توجه و دقت ، مقایسه و تشحخیص و جهت دادن به آنها ،
– خوداری از پذیرش تحمیلی افكار و عقاید مذموم و ارشاد و هدایت دیگران در صراط مستیقیم .

3- هدفهای روانی و اجتماعی
– تقویت روان و افزایش و توانمدنی آن در مبارزه با اهواء نفسانی و غلبه بر جسادت ، خودپسندی و كینه توزی .
– تعدیل عواطف و در ضبط آوردن حالاتی چون خشم ،ستیز ، ترس و محبت .
– رفع عوارض روان از نگرانیها ، انزواجوییها ، یاسها و ترسها .
– تعدیل رقابت و پذیرش اصول و ضوابط معقول در زندگی روزمره .
– دستیابی به شادابی و نشاط كه همواره برای تداوم و رشد حیات ضرویری است .
– پرورش فرد ، هوش و قوه كنجكاوی و دیگر ذخایر وجودی انسان .
– متحقق ساختن امكانات بالقوه موجود در انسانها و بهره مند كردن انها از ذخایر وجودی خود .
– شناخت اصول و قانونمندی ها وتبعیت ازآنها به هنگام برخوردهای فردی و اجتماعی.
– تمرین تشكل و تحزب و تن دادن به سازماندهی و تعاون برای پیشبرد اهداف و عادت به انضباط و دقت در امور .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 nacu.ir
 
Clicky