مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان
0 – مقدمه
دانه ذرت یكی از انواع دانههای غلات است كه به واسطه فراوانی نشاسته در آن ارزش غذایی نسبتا زیادی دارد و از این رو در جیره خوراكی دام و طیور و آبزیان به عنوان ماده اولیه انرژیزا به مقدار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد . ذرت علاوه بر نشاسته دارای مواد مغذی دیگری مانند مواد پروتئینی , چربی , ویتامین و املاح نیز میباشد .
1 – هدف
هدف از تدوین این استاندارد , تعیین ویژگیها , درجه بندی , بسته بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری , روشهای آزمون و انبارداری دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان میباشد .
2 – دامنه كاربرد
این استاندارد در مورد دانه ذرت كه برای تغذیه دام , طیور و آبزیان مصرف میشود , كاربرد دارد .
3 – تعریف
دانه ذرت از گیاه Zea. Mis از خانواده غلات (Graminea) بوده و دارای ارقام مختلفی است كه مهمترین آنها به شرح زیر میباشد :
3 – 1 – ذرت دندان اسبی (Zea. Mis indentata) كه Dent Corn نیز نامیده میشود .
3 – 2 – ذرت آردی ( نرم ) (Zea. Mis amylacia) كه Flour Corn نیز نامیده میشود .
3 – 3 – ذرت مومی (Zea. Mis Ceratina) كه رقمی از ذرت دندان اسبی است و Waxy corn نیز نامیده میشود .
3 – 4 – ذرت خشن (Zea. Mis indurata) كه Flint Corn نیز نامیده میشود .
3 – 5 – ذرت شیرین (Zea. Mis Sacchrata) كه Sweet Corn نیز نامیده میشود .
3 – 6 – ذرت آجیلی (Zea. Mis Everata) كه Pop Corn نیز نامیده میشود .
4 – واژهها و اصطلاحات
4 – 1 – دانههای انواع دیگر ذرت :
دانههای انواع یا ارقام دیگر ذرت به دانه هایی گفته میشود كه از لحاظ نوع و رقم غیر از ذرت مورد نظر باشد .
4 – 2 – دانههای سایر غلات :
به دانه هایی از قبیل گندم , جو , یولاف ( جودوسر )، ارزن , چاودار , برنج , ذرت خوشهای و غیره گفته میشود .
4 – 3 – بذر علفهای هرز :
بذر علفهای هرز , بذرهای مختلفی هستند كه در مزارع یافت میشوند و ممكن است با ذرت مخلوط گردند .
4 – 4 – مواد خارجی :
به هر گونه موادی غیر از ذرت اطلاق میشود مانند خاك , خاشاك , كلش , شن , تكههای فلزات , فضله پرندگان و جوندگان , حشرات و بقایا و اندامهای بدن آنها و نظایر آن .
4 – 5 – آفات :
عبارتست از كلیه عوامل زنده كه در صحرا , جنگل , مزارع و باغات به طور مستقیم یا غیر مستقیم به محصول صدمه زده و موجب كاهش ارزش كمی و كیفی ذرت میگردد .
این آفات عبارتند از حشرات , كنهها , قارچها , باكتریها و غیره در هر یك از مراحل رشد است كه از ذرت تغذیه نموده و یا روی آن رشد و نمو میكنند .
4 – 6 – آفت زدگی :
عبارت است از آثار ناشی از عمل آفات كه با چشم مسلح یا غیر مسلح , بر روی دانه ذرت قابل رؤیت میباشد . این آثار به صورت حفرههای محل تغذیه حشرات و كنهها , قارچها , كپكها , فضولات و پوسته لارو بوده كه با پوكی و كم وزنی و تغییر وضع ظاهری دانه قابل تشخیص میباشد .
4 – 7 – شكستگی :
حالتی است كه در اثر ضربه , فشار , كوبیدن و جدا كردن دانههای ذرت از چوب بلال ( ذرت ) به صورت تركیدگی و خردشدن نمودار میشود .
4 – 8 – رطوبت اضافی :
میزان آب موجود در دانه ذرت است كه با جدا كردن آن تغییری در ماهیت و كیفیت ذرت پیدا نشود .
4 – 9 – وزن حجمی ( وزن مخصوص) :
وزن حجم معینی از ذرت بر حسب هكتولیتر است .
4 – 10 – دانههای صدمه دیده در اثر حرارت :
شامل دانه هایی است كه در اثر حرارت دستگاه خشك كن تغییر رنگ و ماهیت دادهاند .
4 – 11 – دانههای صدمه دیده در اثر اتواكسیداسیون :
به دانه هایی اطلاق میشود كه به نحوی از هنگام برداشت تا مصرف در نتیجه خود سوزی صدمه دیده و تغییرات رنگ و ماهیت داده باشد .
4 – 12 – مانده سموم :
عبارت است از میزان باقیمانده سمومی كه پس از عملیات مبارزه با آفات صحرائی و انبارداری در دانه ذرت باقی مانده باشد .
5 – ویژگیها
5 – 1 – ویژگیهای فیزیكی :
5 – 1 – 1 – رنگ :
دانه ذرت بر حسب گونه 1 و ارقام 2 مختلف بوده و دارای رنگهای زرد , سفید , قرمز و بنفش میباشد كه دانه زرد آن مصرف بیشتری داشته و سرشار از كارتنوئید 3 و گزانتوفیلها 4 است كه پیش ساز ویتامین A بوده و رنگ زرد مطلوبی را در پوست طیور و زرده تخم مرغ بوجود میآورد .
5 – 1 – 2 – بو :
دانه ذرت باید دارای بوی طبیعی مخصوص به خود باشد .
5 – 1 – 3 – وزن حجمی :
اندازه دانه ذرت بستگی به گونه و رقم آن دارد ولی به طور كلی وزن حجمی بر حسب درجه نباید از 60 كیلو گرم در هكتولیتر كمتر باشد .
5 – 1 – 4 – دانههای سالم ( درسته) :
دانه ذرت باید درسته باشد به طوری كه میزان دانههای شكسته در نمونه از حد مندرج در جدول درجه بندی بند 7 تجاوز نكند .
5 – 1 – 5 – خلوص :
در یك محموله ذرت دانهها باید حتی الامكان از یك رقم باشد به طوری كه میزان دانههای سایر انواع دیگر غلات , بذر علفهای هرز , مواد خارجی و دانههای آفت زده بیش از حد مجاز مندرج در بندهای 6 و 7 این استاندارد نباشد . میزان مجاز مانده سموم در مواد غذایی حد مجاز باقیمانده سموم نباید از حدی كه آفات و بیماریهای گیاهی تعیین میكند , بیشتر باشد .
5 – 2 – ویژگیهای شیمیایی :
ویژگیهای شیمیایی ذرت باید مطابق جدول شماره 1 باشد .
یادآوری : تركیب اسیدهای آمینه مهم موجود در ذرت معمولا به شرح زیر است :
6 – ناپذیرفتنیها
6 – 1 – وجود آفات انباری زنده در هر یك از مراحل رشد به هر مقدار
6 – 2 – وجود قارچ , كپك و میكروارگانیسمها بیش از حد مجاز ( استاندارد شماره 3207 تحت عنوان استاندارد ویژگیهای بهداشتی و میكروبیولوژی مواد اولیه تهیه خوراك طیور و دان آماده )
6 – 3 – وجود سموم حاصله از قارچهای سمی ( مایكوتوكسینها ) به خصوص سموم آفلاتوكسین كه مقدار كل این سموم بیش از 30 P.P.b. 5 نباید باشد ( استاندارد شماره 2359) .
6 – 4 – وجود بوی غیر طبیعی
6 – 5 – وجود سموم شیمیایی بیش از حد مجاز
یادآوری 1: تا تدوین استاندارد میزان باقیمانده سموم شیمیایی نباید از حدی كه موسسه بررسی آفات و بیماریهای گیاهی تعیین میكند , بیشتر باشد .
یادآوری 2: مصرف دانه ذرت بذری كه با مواد شیمیایی ضدعفونی شده است و معمولا دارای رنگی غیر از رنگ طبیعی دانه ذرت میباشد ( صورتی روشن تا تیره ) بهیچوجه مجاز برای مصرف خوراك دام نیست .
7 – درجه بندی
دانه ذرت بر اساس درصد رطوبت , مواد خارجی , شكستگی , ارقام دیگر ذرت , صدمات ناشی از حرارت و درصد سایر غلات و حداكثر دانه گیاهان سمی و وزن حجمی به دو درجه تقسیم میشود ( مطابق جدول شماره 3)
برای دریافت اینجا کلیک کنید
تعداد کل پیام ها : 0