توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان :

دانه ذرت جهت تغذیه دام , طیور و آبزیان
0 – مقدمه
دانه ذرت یكی از انواع دانه‏های غلات است كه به واسطه فراوانی نشاسته در آن ارزش غذایی نسبتا زیادی دارد و از این رو در جیره خوراكی دام و طیور و آبزیان به عنوان ماده اولیه انرژی‏زا به مقدار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد . ذرت علاوه بر نشاسته دارای مواد مغذی دیگری مانند مواد پروتئینی , چربی , ویتامین و املاح نیز می‏باشد .

1 – هدف
هدف از تدوین این استاندارد , تعیین ویژگیها , درجه بندی , بسته بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری , روش‏های آزمون و انبارداری دانه ذرت جهت تغذیه دام و طیور و آبزیان می‏باشد .
2 – دامنه كاربرد
این استاندارد در مورد دانه ذرت كه برای تغذیه دام , طیور و آبزیان مصرف می‏شود , كاربرد دارد .

3 – تعریف
دانه ذرت از گیاه Zea. Mis از خانواده غلات (Graminea) بوده و دارای ارقام مختلفی است كه مهمترین آنها به شرح زیر می‏باشد :
3 – 1 – ذرت دندان اسبی (Zea. Mis indentata) كه Dent Corn نیز نامیده می‏شود .
3 – 2 – ذرت آردی ( نرم ) (Zea. Mis amylacia) كه Flour Corn نیز نامیده می‏شود .
3 – 3 – ذرت مومی (Zea. Mis Ceratina) كه رقمی از ذرت دندان اسبی است و Waxy corn نیز نامیده می‏شود .
3 – 4 – ذرت خشن (Zea. Mis indurata) كه Flint Corn نیز نامیده می‏شود .
3 – 5 – ذرت شیرین (Zea. Mis Sacchrata) كه Sweet Corn نیز نامیده می‏شود .
3 – 6 – ذرت آجیلی (Zea. Mis Everata) كه Pop Corn نیز نامیده می‏شود .

4 – واژه‏ها و اصطلاحات
4 – 1 – دانه‏های انواع دیگر ذرت :
دانه‏های انواع یا ارقام دیگر ذرت به دانه هایی گفته می‏شود كه از لحاظ نوع و رقم غیر از ذرت مورد نظر باشد .
4 – 2 – دانه‏های سایر غلات :
به دانه هایی از قبیل گندم , جو , یولاف ( جودوسر )، ارزن , چاودار , برنج , ذرت خوشه‏ای و غیره گفته می‏شود .
4 – 3 – بذر علف‏های هرز :
بذر علف‏های هرز , بذرهای مختلفی هستند كه در مزارع یافت می‏شوند و ممكن است با ذرت مخلوط گردند .

4 – 4 – مواد خارجی :
به هر گونه موادی غیر از ذرت اطلاق می‏شود مانند خاك , خاشاك , كلش , شن , تكه‏های فلزات , فضله پرندگان و جوندگان , حشرات و بقایا و اندام‏های بدن آنها و نظایر آن .
4 – 5 – آفات :
عبارتست از كلیه عوامل زنده كه در صحرا , جنگل , مزارع و باغات به طور مستقیم یا غیر مستقیم به محصول صدمه زده و موجب كاهش ارزش كمی و كیفی ذرت می‏گردد .

این آفات عبارتند از حشرات , كنه‏ها , قارچ‏ها , باكتری‏ها و غیره در هر یك از مراحل رشد است كه از ذرت تغذیه نموده و یا روی آن رشد و نمو می‏كنند .
4 – 6 – آفت زدگی :
عبارت است از آثار ناشی از عمل آفات كه با چشم مسلح یا غیر مسلح , بر روی دانه ذرت قابل رؤیت می‏باشد . این آثار به صورت حفره‏های محل تغذیه حشرات و كنه‏ها , قارچ‏ها , كپك‏ها , فضولات و پوسته لارو بوده كه با پوكی و كم وزنی و تغییر وضع ظاهری دانه قابل تشخیص می‏باشد .
4 – 7 – شكستگی :
حالتی است كه در اثر ضربه , فشار , كوبیدن و جدا كردن دانه‏های ذرت از چوب بلال ( ذرت ) به صورت تركیدگی و خردشدن نمودار می‏شود .
4 – 8 – رطوبت اضافی :
میزان آب موجود در دانه ذرت است كه با جدا كردن آن تغییری در ماهیت و كیفیت ذرت پیدا نشود .
4 – 9 – وزن حجمی ( وزن مخصوص) :
وزن حجم معینی از ذرت بر حسب هكتولیتر است .
4 – 10 – دانه‏های صدمه دیده در اثر حرارت :
شامل دانه هایی است كه در اثر حرارت دستگاه خشك كن تغییر رنگ و ماهیت داده‏اند .
4 – 11 – دانه‏های صدمه دیده در اثر اتواكسیداسیون :

به دانه هایی اطلاق می‏شود كه به نحوی از هنگام برداشت تا مصرف در نتیجه خود سوزی صدمه دیده و تغییرات رنگ و ماهیت داده باشد .
4 – 12 – مانده سموم :
عبارت است از میزان باقیمانده سمومی كه پس از عملیات مبارزه با آفات صحرائی و انبارداری در دانه ذرت باقی مانده باشد .
5 – ویژگیها
5 – 1 – ویژگیهای فیزیكی :
5 – 1 – 1 – رنگ :
دانه ذرت بر حسب گونه 1 و ارقام 2 مختلف بوده و دارای رنگ‏های زرد , سفید , قرمز و بنفش می‏باشد كه دانه زرد آن مصرف بیشتری داشته و سرشار از كارتنوئید 3 و گزانتوفیل‏ها 4 است كه پیش ساز ویتامین A بوده و رنگ زرد مطلوبی را در پوست طیور و زرده تخم مرغ بوجود می‏آورد .
5 – 1 – 2 – بو :
دانه ذرت باید دارای بوی طبیعی مخصوص به خود باشد .

5 – 1 – 3 – وزن حجمی :
اندازه دانه ذرت بستگی به گونه و رقم آن دارد ولی به طور كلی وزن حجمی بر حسب درجه نباید از 60 كیلو گرم در هكتولیتر كمتر باشد .
5 – 1 – 4 – دانه‏های سالم ( درسته) :
دانه ذرت باید درسته باشد به طوری كه میزان دانه‏های شكسته در نمونه از حد مندرج در جدول درجه بندی بند 7 تجاوز نكند .
5 – 1 – 5 – خلوص :
در یك محموله ذرت دانه‏ها باید حتی الامكان از یك رقم باشد به طوری كه میزان دانه‏های سایر انواع دیگر غلات , بذر علف‏های هرز , مواد خارجی و دانه‏های آفت زده بیش از حد مجاز مندرج در بندهای 6 و 7 این استاندارد نباشد . میزان مجاز مانده سموم در مواد غذایی حد مجاز باقیمانده سموم نباید از حدی كه آفات و بیماری‏های گیاهی تعیین می‏كند , بیشتر باشد .
5 – 2 – ویژگیهای شیمیایی :
ویژگیهای شیمیایی ذرت باید مطابق جدول شماره 1 باشد .

یادآوری : تركیب اسیدهای آمینه مهم موجود در ذرت معمولا به شرح زیر است :

6 – ناپذیرفتنی‏ها
6 – 1 – وجود آفات انباری زنده در هر یك از مراحل رشد به هر مقدار
6 – 2 – وجود قارچ , كپك و میكروارگانیسم‏ها بیش از حد مجاز ( استاندارد شماره 3207 تحت عنوان استاندارد ویژگیهای بهداشتی و میكروبیولوژی مواد اولیه تهیه خوراك طیور و دان آماده )
6 – 3 – وجود سموم حاصله از قارچ‏های سمی ( مایكوتوكسین‏ها ) به خصوص سموم آفلاتوكسین كه مقدار كل این سموم بیش از 30 P.P.b. 5 نباید باشد ( استاندارد شماره 2359) .

6 – 4 – وجود بوی غیر طبیعی
6 – 5 – وجود سموم شیمیایی بیش از حد مجاز
یادآوری 1: تا تدوین استاندارد میزان باقیمانده سموم شیمیایی نباید از حدی كه موسسه بررسی آفات و بیماری‏های گیاهی تعیین می‏كند , بیشتر باشد .
یادآوری 2: مصرف دانه ذرت بذری كه با مواد شیمیایی ضدعفونی شده است و معمولا دارای رنگی غیر از رنگ طبیعی دانه ذرت می‏باشد ( صورتی روشن تا تیره ) بهیچوجه مجاز برای مصرف خوراك دام نیست .
7 – درجه بندی
دانه ذرت بر اساس درصد رطوبت , مواد خارجی , شكستگی , ارقام دیگر ذرت , صدمات ناشی از حرارت و درصد سایر غلات و حداكثر دانه گیاهان سمی و وزن حجمی به دو درجه تقسیم می‏شود ( مطابق جدول شماره 3)

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 nacu.ir
 
Clicky